Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Πρεσπών: Παράθυρο για 180 βουλευτές αφήνει το Μαξίμου

«Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική, να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή», τονίζει το πρωθυπουργικό γραφείο. Εκτίθεται ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Συμφωνία Πρεσπών: Παράθυρο για 180 βουλευτές αφήνει το Μαξίμου

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών. Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM, η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεσή της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του.

«Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά την κύρωσή της και από τις δύο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ, που θα συνταχθεί μόνον εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δύο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική, να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

Όταν, με το καλό, η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ό,τι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας. Ο κος Μητσοτάκης, που έχει ήδη καταγραφεί ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.

Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με τον βοσκό και τον λύκο. Στο τέλος, θα έρθει ο λύκος, μα δεν θα πιστεύει κανείς τον βοσκό…»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v