ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΣΜΟΣ

 
| Share |

ΗΠΑ: Πτώση 5,5% του ΑΕΠ "βλέπουν" οι αναλυτές









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου


Δημοσιεύθηκε: 12:16 - 30/01/09
Τη μεγαλύτερη πτώση από το 1982 εκτιμάται ότι θα εμφανίζει η αμερικανική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του 2008, με τους αναλυτές να προβλέπουν συνέχιση της συρρίκνωσης του ΑΕΠ των ΗΠΑ και στις αρχές του 2009, καθώς η αυξανόμενη ανεργία «τρώει» τις καταναλωτικές δαπάνες.

Σύμφωνα με αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, το αμερικανικό ΑΕΠ εκτιμάται ότι μειώθηκε με ρυθμό 5,5% από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη πτώση που καταγράφεται από το 1982 και ακολουθεί μια υποχώρηση της τάξης του 0,5% τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Οι ίδιοι εκτιμούν πως η οικονομία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται και κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, καθώς αυτήν την εβδομάδα εταιρίες από τον κλάδο του λιανικού εμπορίου και κατασκευαστικές ανακοίνωσαν περικοπές θέσεων εργασίας και μείωση παραγωγής.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ του δ΄ τριμήνου ανακοινώνονται σήμερα στις 15:30 (ώρα Ελλάδας).



Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  













iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

FT.com The Banker


Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ιδέες για… ευλογημένα ταξίδια
Τα καλύτερα δωρεάν anti-virus για υπολογιστές και smartphones
Men in Black III: Το μαύρο τους (ξανα)πάει
Γαστρεντερίτιδα: Όσα πρέπει να ξέρετε για την επιδημία που θερίζει
15 επιστημονικές αλήθειες για… ερωτευμένους
Λογοτεχνικά Βραβεία Διαβάζω: Ανακοινώθηκαν οι φετινές υποψηφιότητες