Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones

Με αξιόλογα κέρδη έκλεισε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Επέστρεψε σε θετικό έδαφος ο S&P το 2018. Ισχυρά τα αποτελέσματα της Bank of America. Αποκλιμακώνεται η ένταση στη Συρία. Υποχώρησε το δολάριο.

Άνοδος άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με ώθηση από τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Bank of America, τα καλά στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και την αποκλιμάκωση της έντασης στη Συρία.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του τραπεζικού ομίλου στο α’ τρίμηνο αυξήθηκαν στα 6,92 δισ. δολάρια ή 62 σεντς ανά μετοχή από 5,34 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, τα έσοδα ανήλθαν στα 23,12 δισ. δολάρια από 22,25 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 59 σεντς και έσοδα στα 23,06 δισ. δολάρια.

Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Μάρτιο μετά από τρεις διαδοχικές μειώσεις. Ειδικότερα οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση κατά 0,4%.

Στον αντίποδα, προβλημάτισε η πτώση της κατασκευαστικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο στις 69 μονάδες από 79 τον Μάρτιο.

Επιστρέφοντας στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Merck σημείωσε άνοδο 2,6% μετά από επιτυχή δοκιμή φαρμάκου για τον καρκίνο.

Στο μεταξύ, φαίνεται να αποκλιμακώνεται η ένταση στη Συρία μετά τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου από τις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία σε αντίποινα της χημικής επίθεσης στην πόλη Ντούμα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται να θέλει να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,87% ή 212 μονάδων στις 24.573, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,81% στις 2.677 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στις 7.156 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο (πέρα από την Merck) σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+3%) και Verizon (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-1,5%) και Walt Disney (-0,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 1,7% στα 66,22 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.350 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,2379 από 1,2331 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,83%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v