Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεν: "Έκπληκτος" με τη γαλλική κριτική στις Βρυξέλλες

Ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων εξέφρασε έκπληξη για τη στάση της Γαλλίας έναντι των συστάσεων των Βρυξελλών, την ώρα που η χώρα τονίζει την ανάγκη για οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη.

Ρεν: Έκπληκτος με τη γαλλική κριτική στις Βρυξέλλες
Την «έκπληξη» του εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Όλι Ρεν, αναφορικά με την κριτική που άσκησε η Γαλλία στην ομάδα του για τις συστάσεις που έδωσε στο Παρίσι, τη στιγμή που η ίδια πρότεινε μεγαλύτερο οικονομικό συντονισμό για την ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δεσμεύτηκε χθες να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας όμως ότι το Παρίσι και όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αποφασίσει το πώς θα εφαρμοστούν.

Ο Ολάντ και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, πρότειναν επίσης η ευρωζώνη να διορίσει ένα πρόεδρο «πλήρους απασχόλησης» και να πραγματοποιεί συχνότερα συνεδριάσεις για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής.

«Έχω εκπλαγεί που η Γαλλία τη μια ημέρα τονίζει την ανάγκη για οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη και την επόμενη ασκεί κριτική στην Κομισιόν διότι της δίνει βάσιμες συστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v