Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KPN: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη Q4

Ο αριθμός των εργαζομένων που θα χάσουν τη θέση τους αντιστοιχεί στο 14% του εργατικού δυναμικού και η KPN εκτιμά πως θα εξοικονομήσει 300 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2016 από την κίνηση αυτή.

KPN: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη Q4

Έως και 2.000 θέσεις εργασίας σχεδιάζει να καταργήσει μέχρι το 2016 η Royal KPN, η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Ολλανδίας, καθώς ο πόλεμος τιμών στην κινητή τηλεφωνία έχει πλήξει τα κέρδη της.

Ο αριθμός των εργαζομένων που θα χάσουν τη θέση τους αντιστοιχεί στο 14% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Η KPN εκτιμά πως θα εξοικονομήσει 300 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2016 από την κίνηση αυτή.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τηλεπικοινωνιακής κατέγραψαν πτώση 29% το δ' τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 581 εκατ. ευρώ, έναντι των 631 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Παράλληλα, η εταιρεία επανέλαβε πως σχεδιάζει να αρχίσει και πάλι την καταβολή μερισμάτων από το 2014, αλλά και πως η πώληση της E-Plus θα συνεισφέρει στην βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v