Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προστασία από πιστωτές ζητά θυγατρική της Espirito Santo

Η Rioforte ανέφερε πως αδυνατεί να εκπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις από τις 9 Ιουλίου. Την Παρασκευή η ESI είχε ζητήσει από δικαστήριο του Λουξεμβούργου να υπαχθεί σε καθεστώς «ελεγχόμενης διαχείρισης» (controlled management).

Προστασία από πιστωτές ζητά θυγατρική της Espirito Santo

Η Rioforte (θυγατρική της Espirito Santo) ανακοίνωσε την Τρίτη πως έχει ζητήσει προστασία από τους πιστωτές στο Λουξεμβούργο, καθώς αδυνατεί να εκπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις από τις 9 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Rioforte ανέφερε πως μια αναδιάρθρωση που θα περιλαμβάνει την οργανωμένη διάθεση στοιχείων ενεργητικού, θα επιτρέψει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Πρόκειται για την δεύτερη αίτηση προστασίας από εταιρεία του ομίλου Espirto Santo. Την Παρασκευή η Espirito Santo International (ΕSI) είχε ζητήσει από δικαστήριο του Λουξεμβούργου να υπαχθεί σε καθεστώς «ελεγχόμενης διαχείρισης» (controlled management).

Την Τρίτη η ESI ανέφερε πως οι αρχές του Λουξεμβούργου δέχτηκαν το αίτημα που κατάθεσε την Παρασκευή. 

Tον προηγούμενο μήνα ρυθμιστικές αρχές του Λουξεμβούργου έκριναν ότι οι λογαριασμοί της μητρικής της ESI ήταν παράτυποι. Η επισφαλής οικονομική θέση της ESI και των θυγατρικών της φάνηκε για πρώτη φορά στις 9 Ιουλίου του 2014, όταν η ESI ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση χρέους της, το οποίο διαφορετικά δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει.

Tην περασμένη εβδομάδα η Rioforte, αθέτησε πληρωμή 847 εκατ. ευρώ προς την Portugal Telecom.

Σημειώνεται πως η ΕSI ελέγχει την Espirito Santo Financial Group, η οποία από την πλευρά της ελέγχει το ένα τέταρτο της μεγαλύτερης πορτογαλικής τράπεζας Βanco Espirito Santo. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v