Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Στο στόχαστρο της ΕΕ για το «δικαίωμα στη λήθη»

Οι ευρωπαϊκές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Goolge, της Microsoft και της Yahoo για να συζητήσουν το «δικαίωμα στη λήθη».

Google: Στο στόχαστρο της ΕΕ για το «δικαίωμα στη λήθη»

Ο τρόπος με τον οποίο η Google χειρίζεται τα αιτήματα Ευρωπαίων πολιτών για το «δικαίωμα στη λήθη» θα βρεθεί στο στόχαστρο της Κομισιόν την Πέμπτη, μετά την απόφαση του διαδικτυακού κολοσσού να αφαιρεί πληροφορίες από τα αποτελέσματα αναζητήσεων μόνο για ευρωπαϊκές ιστοσελίδες.

Οι ευρωπαϊκές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Goolge, της Microsoft και της Yahoo για να συζητήσουν την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να ζητούν την απομάκρυνση συνδέσμων που θεωρούν ανεπιθύμητους.

Οι αρχές της Ε.Ε. έχουν διάφορες ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο έχει εφαρμοστεί η απόφαση, ειδικά από την Google, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Business Insider. Σε περίπτωση που η Google αρνηθεί να συμμορφωθεί με τα αιτήματα των ρυθμιστικών αρχών, ενδέχεται να ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες εναντίον της.

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν έχει μπει ειδικότερα η επιλογή της Google να απομακρύνει αποτελέσματα μόνο από τις ευρωπαϊκές μηχανές αναζήτησης, όπως το google.co.uk, κάτι που σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να αποκτήσει εύκολα πρόσβαση στην κρυφή πληροφορία στο google.com. Όπως έχουν υποστηρίξει ειδικοί, η κίνηση αυτή ακυρώνει ουσιαστικά τον στόχο της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που δίνει σε πολίτες το δικαίωμα να ζητήσουν τη διαγραφή συνδέσμων σε πληροφορίες που έχουν θεωρούνται ανακριβείς.

«Η Google ισχυρίζεται πως η απόφαση περιορίζεται μόνο σε τοπικές εκδόσεις της Google» ανέφερε νομικός σύμβουλος στο Business Insider, προσθέτοντας πως δεν φαίνεται να υπάρχει καμία βάση σε αυτόν τον ισχυρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v