Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ryanair: Τα… γυρίζει για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Ο επικεφαλής της ιρλανδικής εταιρείας κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου υποστήριξε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε από τη Ryanair να συμμετάσχει στη διαδικασία πώλησης των ΚΑ.

Ryanair: Τα… γυρίζει για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Η Ryanair δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά εκδήλωσε το ενδιαφέρον της κατά την αρχική φάση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης μετά από σχετικό αίτημα της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε χθες ο επικεφαλής της Ryanair Michael O'Leary, ο οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι εταιρεία του δεν «ενδιαφέρεται ιδιαίτερα» για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ο σχεδόν πάντα ιδιαίτερος στην επαφή του με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κ. O' Leary έδωσε για μια ακόμη φορά τροφή για σχόλια σημειώνοντας ότι «εμείς δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τις ΚΑ, που έχουν τεράστια ζητήματα του παρελθόντος: Συνταξιοδοτικό σύστημα, ιστορικό ζημιών». Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πιθανότατα η κυπριακή εταιρεία θα υποχρεωθεί να επιστρέψει ποσά της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, εφόσον κριθούν οριστικά ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Η αναφορά του επικεφαλής της Ryanair δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για την διαδικασία πώλησης των Κυπριακών Αερογραμμών. Πάντως να σημειωθεί η συμμετοχή της Ryanair είχε προκαλέσει έκπληξη. Κατά την πρώτη φάση, όπου το ενδιαφέρον των εταιρειών που συμμετέχουν δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, σημαντικός αριθμός περίπου 20 εταιρειών εξέφρασε ενδιαφέρον, δημιουργώντας προσδοκίες ότι η έκβαση της προσπάθειας θα είναι θετική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v