Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 10% στα κέρδη της Airbus το α’ εξάμηνο

Τα έσοδα β’ τριμήνου ήταν ανεβασμένα κατά 7% στα 14,6 δισ., ποσό που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Αύξηση 10% στα κέρδη της Airbus το α’ εξάμηνο

Αύξηση 10% σημείωσαν τα κέρδη της Airbus το πρώτο εξάμηνο του έτος καθώς ο όμιλος κατάφερε να αυξήσει τις παραδόσεις αεροσκαφών.

Ετσι η κερδοφορία προ τόκων και φόρων (εξαιρουμένων έκτακτων εσόδων) διαμορφώθηκε σε 1,77 δισ. ευρώ, ενώ τα στοιχεία από την πορεία των εσόδων επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία οδεύει σε μια χρονιά μέτριας αύξησης της απόδοσης. Τα έσοδα β’ τριμήνου ήταν ανεβασμένα κατά 7% στα 14,6 δισ., ποσό που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών (ανέμεναν 14,2 δισ.)

Οι νέες παραγγελίες αεροσκαφών κινούνται καλά ενώ η εταιρεία δρομολογεί την παράδοση του νέου μοντέλου A350 πριν το τέλος της χρονιάς.

Οι μετοχές της Airbus σημείωσαν άνοδο έως και 5% στο Παρίσι μετά τις παραπάνω ανακοινώσεις καθώς οι αναλυτές βρήκαν αρκετά θετικά στοιχεία στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.

Την ίδια στιγμή πάντως, πληροφορίες των Financial Times αναφέρουν πως εξετάζεται η πώληση της συμμετοχής της Airbus στη Dassault. Στελέχη του ομίλου σημείωναν πως εξετάζονται οι επιλογές αναφορικά με το 46% που κατέχουν στην γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα αεροσκάφη Rafale, ένα θέμα όμως «πολιτικά» ευαίσθητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v