Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Δοκιμές drones για παράδοση δεμάτων

Περισσότερες από 30 επιτυχημένες πτήσεις έχουν γίνει στο Koυίνσλαντ στην Αυστραλία. Τα αρχικά πρωτότυπα του Project Wing έχουν μήκος 1,5 μέτρο και ύψος 80 εκατοστά. Τα drones πετούν σε ύψους περίπου 40 με 60 μέτρων

Google: Δοκιμές drones για παράδοση δεμάτων

Η ομάδα του X lab, του «πειραματικού εργαστηρίου» της Google, πραγματοποιεί δοκιμές παραδόσεων με drones στην Aυστραλία, αποκάλυψε την Πέμπτη ο διαδικτυακός κολοσσός.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Google έχει προσλάβει τον ιδρυτή της εταιρείας Athena Technologies για να ηγηθεί μιας ομάδας που θα οδηγήσει το επονομαζόμενο «Project Wing» από την «έρευνα στο προϊόν».

«Τα drones μπορούν να δημιουργήσουν νέες προσεγγίσεις στην μεταφορά αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων επιλογών που είναι πιο γρήγορες, φθηνότερες, λιγότερο ρυπογόνες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τα πράγματα που κάνουμε σήμερα» ανακοίνωσε η Google.

Περισσότερες από 30 επιτυχημένες πτήσεις έχουν γίνει στο Koυίνσλαντ στην Αυστραλία και έχουν παραδοθεί με επιτυχία ένα κιτ πρώτων βοηθειών, ένα μπουκάλι νερό και γεύματα σκύλων. Στην πρώτη πτήση το drone μετέφερε μπάρες σοκολάτες για ένα χιλιόμετρο.

Τα αρχικά πρωτότυπα του «Project Wing» έχουν μήκος 1,5 μέτρο και ύψος 80 εκατοστά. Τα drones πετούν σε ύψους περίπου 40 με 60 μέτρων.

Η Google ανέφερε πως η συγκεκριμένη τεχνολογία συνδέεται με τις προσπάθειες για την εξέλιξη ενός αυτοκινούμενου οχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v