Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Η συμφωνία με την CaixaBank και η ζημία των £500 εκατ.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας απορροφά τις δραστηριότητες της Barclays στην ιβηρική χώρα. Η ζημία για την Barclays και η στρατηγική απομόχλευσης.

Barclays: Η συμφωνία με την CaixaBank και η ζημία των £500 εκατ.

H CaixaBank αγόρασε τις δραστηριότητες της Barclays στην Ισπανία, σε ένα deal που αντιστοιχεί σε ζημίες 500 εκατ. στερλινών για τον βρετανικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Συγκεκριμένα, η Barclays Bank συμφώνησε να πουλήσει μέρος των δραστηριοτήτων της στη Ισπανία έναντι 633 εκατ. στερλινών στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Στην σχετική ανακοίνωση, η Caixa αναφέρει ότι η συμφωνία αφορά 270 υποκαταστήματα που θα της αποφέρουν περίπου 555.000 νέους πελάτες.

Σημειώνεται πως η Barclays βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης στρατηγικής, με ρευστοποίηση των περιφερειακών της δραστηριοτήτων και μείωση των θέσεων απασχόλησης. Το Μάιο ανακοίνωσε περικοπές 19.000 θέσεων εργασίας και τη δημιουργία “bad bank” που θα απορροφήσει – μεταξύ άλλων – τις δραστηριότητες σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Γαλλία. Εκτιμά τώρα, ότι το deal με την CaixaBank οδηγεί σε ζημία 500 εκατ. στερλινών, αλλά επισημαίνει πως προχωρά παράλληλα σε απομόχλευση 15 δισ. στερλινών. Σημειώνεται πως στη συμφωνία δεν περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες των Barclays' Investment Bank και Barclaycard στην Ισπανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v