Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέντσι: Μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη τα TLTRO's

Οι τράπεζες δεν πρέπει να κρατήσουν για τις ίδιες τα χρήματα από τα LTRO's, αλλά να τα χρησιμοποιήσουν για να δανείσουν τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Ρέντσι: Μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη τα TLTROs

Τα ΤLTRO’s της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη υπό την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για την χορήγηση δανείων στην πραγματική οικονομία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Αυτά τα 200 δισ. ευρώ που θα διαθέσει σύντομα στις τράπεζες η κεντρική τράπεζα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον δανεισμό επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Οι τράπεζες δεν πρέπει να κρατήσουν για τις ίδιες τα κεφάλαια αυτά, γιατί αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το MNI, ο κ. Ρέντσι ανέφερε πως είναι βέβαιος ότι οι στοχευμένες μακροπρόθεσμες επιχειρήσεις αναχρηματοδότησης (TLTRO), μαζί με μια αποτελεσματική κατανομή των πόρων από τα ταμεία της Ε.Ε. και μια σειρά νέων επενδύσεων από την κυβέρνηση, θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κρίσης.

Ο ίδιος εξήγησε παράλληλα ότι το «σχέδιο των 1.000 ημερών» που παρουσίασε για την επανεκκίνηση της ιταλικής οικονομία ως το 2017, περιλαμβάνει μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν πιο ελκυστική την χώρα στους ξένους επενδυτές, θα περιορίσουν την γραφειοκρατία, θα εκσυγχρονίσουν την δημόσια διοίκηση και θα απελευθερώσουν την αγορά εργασίας.

«Η συζήτηση στην Ιταλία για την αγορά εργασίας είναι ξεπερασμένη. Πιστεύω ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε και να αλλάξουμε τους σφιχτούς κανονισμούς στην αγορά εργασίας που περιορίζουν τις ευκαιρίες για τους νέους εργαζόμενους και εμποδίζουν τις επενδύσεις» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v