Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Αν θέλω παίρνω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες

Αν θέλω μπορώ να πάρω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες, δήλωσε σε συνομιλία με τον Μπαρόζο ο Πούτιν. «Άμεση και ανοιχτή» επίθεση από τη Ρωσία καταγγέλλει ο Ποροσένκο. Η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με μεγάλο πόλεμο, ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

Πούτιν: Αν θέλω παίρνω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι αν θέλει μπορεί να καταλάβει το Κίεβο σε δύο εβδομάδες, ενώ υποστήριξε πως η κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία πυροδοτήθηκε από τις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού σε κατοικημένες περιοχές.

«Αν θέλω μπορώ να πάρω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες» δήλωσε σε συνομιλία του με τον Χ. Μ. Μπαρόζο ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής La Reppublica.

Eν τω μεταξύ σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC για το αν έχει μετανιώσει για τις αιματηρές συμπλοκές στην Ουκρανία ο κ. Πούτιν απάντησε:

«Ποιος είναι ο στόχος και το νόημα της σημερινής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ανατολή ; Και τι προκάλεσε την κλιμάκωση των ενεργειών τους ; Προκλήθηκαν από το γεγονός ότι ουκρανοί στρατιώτες έχουν εξαπολύσει επίθεση σε κατοικημένες περιοχές. Αυτό είναι κάτι που πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης, προτιμούν να αγνοούν».

Άμεση και ανοιχτή επίθεση καταγγέλλει το Κίεβο

Δριμύ κατηγορώ στη Ρωσία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο κατηγορώντας τη Μόσχα για «άμεση και ανοιχτή επίθεση» μετά το πλήγμα που δέχθηκε ουκρανικό πλοίο στην Αζοφική Θάλασσα. Συμπλήρωσε πως κατά την εκτίμησή του, η εξέλιξη αυτή αλλάζει δραστικά τα δεδομένα.

«Εξαπολύθηκε άμεση και ανοιχτή επίθεση ενάντια στην Ουκρανία από γειτονικό κράτος» δήλωσε ο κ. Ποροσένκο σε ομιλία του στην στρατιωτική ακαδημία του Κιέβου και συμπλήρωσε: «Αυτό αλλάζει την κατάσταση στη ζώνη σύγκρουσης με δραστικό τρόπο». Προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με «έναν μεγάλο πόλεμο» με τη Ρωσία, στον οποίο οι απώλειες ενδέχεται να φτάσουν τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Βαλέρι Γκελετέι.

«Ένας μεγάλος πόλεμος έχει φτάσει στο σπίτι μας, ένας πόλεμος τον οποίο η Ευρώπη δεν έχει δει μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν τέτοιο πόλεμο οι απώλειες θα μετρώνται όχι κατά εκατοντάδες, αλλά κατά χιλιάδες, ή ακόμη και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Πρέπει να οργανώσουμε άμεσα την άμυνά μας εναντίον της Ρωσίας η οποία προσπαθεί όχι μόνο να πάρει θέση στις κατεχόμενες περιοχές, αλλά και να εξαπολύσει μια επίθεση εναντίον άλλων περιοχών της Ουκρανίας», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ. Γκελετέι.

Κάμερον: Απαράδεκτη η παρουσία Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία

Η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας είναι "αδικαιολόγητη και απαράδεκτη", δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

"Η Ρωσία φαίνεται ότι προσπαθεί να αναγκάσει την Ουκρανία να εγκαταλείψει τις δημοκρατικές επιλογές της υπό την απειλή των όπλων", είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, προειδοποιώντας τη Μόσχα ότι οι σχέσεις της με τον υπόλοιπο κόσμο στο μέλλον θα είναι "ριζικά διαφορετικές" εάν συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα απέναντι στο Κίεβο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v