Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Άλμα 2,6% στους μισθούς τον Ιούλιο

Ο μέσος μισθός των υπαλλήλων ενισχύθηκε 2,6% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 1997 και την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση.

Ιαπωνία: Άλμα 2,6% στους μισθούς τον Ιούλιο

Οι μισθοί των εργαζομένων στην Ιαπωνία αυξήθηκαν τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο, κατευνάζοντας τις ανησυχίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης.

Όπως μεταδίδει η WSJ, τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας δείχνουν ότι ο μέσος μισθός των υπαλλήλων ενισχύθηκε 2,6% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 1997 και την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση.

Η μέτρηση αποτελεί ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, μετά από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων για την κατανάλωση και την παραγωγή. Οι αναλυτές απέδιδαν την επιβράδυνση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στην μεγάλη αύξηση του φόρου πωλήσεων τον Απρίλιο.

Ο αναλυτής της UBS Securities Japan, Daiju Aoki, δήλωσε ότι το momentum είναι θετικό, αλλά πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης στους μισθούς προέρχεται από τα μεγαλύτερα μπόνους που δόθηκαν στην βιομηχανία. «Το κλειδί είναι αν αυτό θα επεκταθεί και σε μικρότερες εταιρίες, εκτός του βιομηχανικού τομέα» τόνισε.

Οι ενδείξεις πως οι εταιρείες έχουν αρχίσει να δίνουν υψηλότερες αμοιβές στους υπαλλήλους μπορεί να κάμψουν τις ενστάσεις για την επιβολή μιας δεύτερης αύξησης στον φόρο πωλήσεων, τον οποίο η κυβέρνηση προγραμματίζει για τον Οκτώβριο του 2015. Οι οικονομικοί σύμβουλοι του κ. Άμπε έχουν εκφράσει τις τελευταίες εβδομάδες αμφιβολίες για το κατά πόσον η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με το σχέδιο αύξησης του φόρου στο 10% από 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v