Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sony: Προειδοποιεί για ζημίες $2,14 δισ.

Επιδεινώνεται η κατάσταση για τον ιαπωνικό όμιλο. Πενταπλασιάζει την αρχική εκτίμηση για τις ζημίες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Ο έντονος ανταγωνισμός στα smartphone.

Sony: Προειδοποιεί για ζημίες $2,14 δισ.

Η Sony, η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικών που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε μία παρατεταμένη περίοδο αναδιάρθρωσης, ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης θα είναι σχεδόν πενταπλάσιες των αρχικών προβλέψεων, αγγίζοντας τα 230 δισ. γεν (2,14 δισ. δολ.)

Η κατασκευάστρια εταιρεία του Playstation 4 είχε δηλώσει τον Ιούλιο πως ανέμενε ζημίες μόλις 50 δισ. γεν για την οικονομική χρήση που λήγει το Μάρτιο του 2015. Η διοίκηση της εταιρίας εξήγησε πως το βασικό πρόβλημα ήταν μία νέα απομείωση ύψους 180 δισ. γεν στην μονάδα mobile. Επέρριψε τις ευθύνες στο «ανταγωνιστικό περιβάλλον» που ανάγκασε τη διοίκηση να επαναπροσδιορίσει την αξία της μονάδας καθώς υποβαθμίστηκαν οι προβλέψεις για το μελλοντικό cash flow.

Ο ιαπωνικός όμιλος προσπαθεί να επικεντρώσει τις δραστηριότητές του σε κλάδους με μεγαλύτερα περιθώρια κερδοφορίας, όπως οι κονσόλες παιχνιδιών και τα smartphone και να ανακτήσει τη φήμη του ως πρωτοπόρου στον κλάδο της τεχνολογίας. Ο διεθνής ανταγωνισμός όμως, εντείνεται κυρίως στον κλάδο των κινητών τηλεφώνων από Κινέζους κατασκευαστές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v