Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Praet: Δεν προβληματίζει η χαμηλή συμμετοχή σε TLTRO's

Οι προσδοκίες για τον πρώτο γύρο χορήγησης φθηνών δανείων από την ΕΚΤ ήταν πάντοτε χαμηλότερες από ότι για την δεύτερη δημοπρασία το Δεκέμβριο, δήλωσε ο Peter Praet.

Praet: Δεν προβληματίζει η χαμηλή συμμετοχή σε TLTROs

Η χαμηλή συμμετοχή των ευρωπαϊκών τραπεζών στην πρώτη φάση του προγράμματος TLTRO's δεν πρέπει να οδηγήσει σε βιαστικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων της ΕΚΤ, δήλωσε την Πέμπτη ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Peter Praet, τονίζοντας πως αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πακέτου. 

Σημειώνεται πως οι τράπεζες άντλησαν από την πρώτη φάση του προγράμματος ΤLTRO της ΕΚΤ μόλις €82,6 δισ.. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερο των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές περίμεναν ότι θα αντληθούν περίπου 150 δισ. ευρώ. 

Σε συνέντευξη του στο Reuters ο κ. Praet υποστήριξε πως οι προσδοκίες για τον πρώτο γύρο ήταν πάντοτε χαμηλότερες από ότι για την δεύτερη δημοπρασία το Δεκέμβριο και αναφέρθηκε στα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης που έλαβε η ΕΚΤ.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι αγορές έχουν κατανοήσει ότι τα μέτρα του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια κοινή προσπάθεια να βελτιωθούν οι πιστωτικές συνθήκες. «Τα μέτρα αυτά μπορούν να αξιολογηθούν μόνο όταν εφαρμοστούν πλήρως» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v