Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάμερον: Υπόσχεται φοροελαφρύνσεις αν επανεκλεγεί

Το συνολικό κόστος της εφαρμογής των φορολογικών ελαφρύνσεων, εκτιμούν οι σύμβουλοι του Bρετανού πρωθυπουργού, θα ανέλθει σε 7,2 δισεκ. λίρες (9,2 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Κάμερον: Υπόσχεται φοροελαφρύνσεις αν επανεκλεγεί

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη αν επανεκλεγεί στις εκλογές του επόμενου έτους, κατά την κεντρική ομιλία του στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος.

Με αυτήν την προεκλογική υπόσχεση ο Bρετανός πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα στρέψει την εσωκομματική πολιτική συζήτηση μακριά από τις διαιρέσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Βρετανίας αλλά και ταυτόχρονα να κερδίσει έως και ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους.

Απευθυνόμενος στο συνέδριο του κόμματος των Συντηρητικών, το τελευταίο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2015, ο Κάμερον είπε ότι θέλει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία ώστε το κόμμα του να μπορέσει να κυβερνήσει με αυτοδυναμία και όχι μέσω ενός συνασπισμού, όπως συμβαίνει τώρα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Bρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους για 1 εκατομμύριο εργαζόμενους εάν επανεκλεγεί, επιτρέποντάς τους να κερδίζουν περισσότερα πριν καταβάλουν φόρο εισοδήματος.

Υποσχέθηκε, επίσης, να ελαφρύνει τα φορολογικά βάρη για τη μεσαία τάξη, αυξάνοντας το όριο των εισοδημάτων στα οποία επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 40%. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του βρετανού πρωθυπουργού στο συνέδριο των Συντηρητικών το όριο των εισοδημάτων μετά το οποίο θα ισχύει συντελεστής φορολόγησης 40% θα αυξηθεί σε 50.000 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 41.900 λιρών. Ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε επίσης ότι το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων θα αυξηθεί σε 12.500 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 10.500 λιρών από τη μελλοντική κυβέρνηση των Τόρις.

«Θέλω να αναλάβω δράση εδώ και καιρό και να επαναφέρω κάποια δικαιοσύνη στη φορολογία» είπε ο Bρετανός πρωθυπουργός μιλώντας ενώπιον των συνέδρων του Συντηρητικού κόμματος.

Το συνολικό κόστος της εφαρμογής των φορολογικών ελαφρύνσεων, εκτιμούν οι σύμβουλοι του Bρετανού πρωθυπουργού, θα ανέλθει σε 7,2 δισεκ. λίρες (9,2 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Οι υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις από την πλευρά του Ντέιβιντ Κάμερον εντάσσονται στην προσπάθεια των Συντηρητικών να προσελκύσουν ψηφοφόρους και να σταματήσουν την εκλογική ζημιά που τους προκαλεί η μετακίνηση στελεχών αλλά και μερίδας του εκλογικού σώματος προς το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ.

Λίγες ώρες πριν από την ομιλία του Κάμερον στο συνέδριο του κόμματός του, ο Άαρον Μπανκς, ένας επιχειρηματίας και σημαντικός χρηματοδότης των Συντηρητικών, δήλωσε ότι αποσύρει την στήριξή του από το κόμμα του Κάμερον και μεταπηδά στο UKIP. Η κίνησή του ακολούθησε την μεταπήδηση δύο Συντηρητικών βουλευτών που εντάχθηκαν στις τάξεις του UKIP το οποίο ζητεί την άμεση έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ καθώς και την αύξηση των περιορισμών στη μεταναστευτική πολιτική.

Ο ηγέτης του UKIP Φάρατζ, ο οποίος χαιρέτισε την πρόσφατη αποστασία των δυο συντηρητικών βουλευτών ως μια ένδειξη εξέγερσης στο εσωτερικό του κόμματος του Κάμερον, έχει προσελκύσει σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες για τη χρηματοδότηση του κόμματος του. Αναλυτές έκαναν λόγο για έναν σεισμό στη βρετανική πολιτική σκηνή λόγω των μετακινήσεων στελεχών των Τόρις στο UKIP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v