Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία: Το 76% τάσσεται κατά της υιοθέτησης του ευρώ

H εταιρεία που διενέργησε τη δημοσκόπηση ανέφερε ότι η αρνητική στάση προς το ευρώ καταγράφεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις πολιτικές πεποιθήσεις στην αντιπροσωπευτικό δείγμα των 1.020 Πολωνών της δημοσκόπησης.

Πολωνία: Το 76% τάσσεται κατά της υιοθέτησης του ευρώ

To 76% και πλέον των Πολωνών τάσσεται εναντίον της υιοθέτησης του ευρώ, κατέδειξε σήμερα μία δημοσκόπηση, γεγονός που υποδεικνύει ότι η προοπτική η μεγαλύτερη οικονομία της κεντροανατολικής Ευρώπης να εισέλθει σύντομα στην ευρωζώνη δεν είναι πολύ κοντινή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, υπέρμαχος της ένταξης της χώρας του στην ευρωζώνη, δήλωσε χθες ότι η Πολωνία θα έπρεπε να αποφασίσει για το δρόμο που θα ακολουθήσει ως προς την υιοθέτηση του ευρώ μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2015.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων GfK ανέφερε ότι το 38% των Πολωνών που συμμετείχε στην έρευνα το διάστημα της 2ας-5ης Οκτωβρίου απάντησε ότι τάσσεται «αποφασιστικά» εναντίον της υιοθέτησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και άλλο ένα 38% τάσσεται εναντίον της ένταξης στην ευρωζώνη.

Μόλις ένα 3% των Πολωνών απάντησε ότι τάσσεται «αποφασιστικά» υπέρ του ευρώ, με άλλο ένα 15% να κλίνει υπέρ του, κατέδειξε η ίδια δημοσκόπηση.

Η GfK ανέφερε ότι η αρνητική στάση προς το ευρώ καταγράφεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις πολιτικές πεποιθήσεις στην αντιπροσωπευτικό δείγμα των 1.020 Πολωνών της δημοσκόπησης.

«Στις περισσότερες ομάδες που καθορίζονται βάσει ηλικίας, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάστασης και του μεγέθους της πόλης όπου κατοικούν, εκείνοι που αντιτάσσονται στην υιοθέτηση του ευρώ επικρατούν και μοιράζονται ποσοστά μεταξύ 70 και 80%», επισήμανε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων.

Η Πολωνία είναι υποχρεωμένη βάση των όρων υπό τους οποίους εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004 να υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα εν καιρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v