Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δήλωση στήριξης Μέρκελ στον Μάριο Ντράγκι

Την εκτίμηση της για το έργο του Μάριο Ντράγκι εξέφρασε η Άγγελα Μέρκελ, λέγοντας ότι βασίζεται στην καλή συνεργασία με την ΕΚΤ.

Δήλωση στήριξης Μέρκελ στον Μάριο Ντράγκι

H Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για την έκκληση που απηύθυνε στους ηγέτες της ευρωζώνης να πάρουν μέτρα για την τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μάριο Ντράγκι που κράτησε άλλη μια φορά τον καθρέφτη για μας» ανέφερε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, μια μέρα αφότου δημοσίευμα του Reuters έκανε λόγο για σοβαρές εντάσεις στις σχέσεις Βερολίνου και Ντράγκι.

«Η νομισματική πολιτική μπορεί να κάνει κάποια πράγματα, αυτή είναι η δουλειά της ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αλλά αν η δημοσιονομική πολιτική δεν δράσει συγχρονισμένα, αν δεν βελτιώσουμε τις οικονομικές μας πολιτικές, την ανταγωνιστικότητα μας και το επενδυτικό κλίμα, τότε δεν θα βγούμε από αυτήν την δυσάρεστη θέση» πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια τόνισε πως οι ηγέτες εξέφρασαν την ξεκάθαρα πρόθεση τους να κάνουν ότι είναι δυνατό για να ενισχύσουν την οικονομία. 

Σε ερώτηση για τις σχέσεις της κυβέρνησης της με τον κ. Ντράγκι η κ. Μέρκελ απάντησε: «Η ΕΚΤ εργάζεται ανεξάρτητα από εμάς και για εμάς στη Γερμανία αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά θέλω να πω ξεκάθαρα ότι πραγματικά εκτιμώ τον τρόπο που ο κ. Ντράγκι συμμετέχει στις συζητήσεις για την περαιτέρω εξέλιξη της ευρωζώνης». 

«Βασίζομαι στην καλή συνεργασία με την ΕΚΤ στους τομείς που αφορούν εμένα και εμάς ως ηγέτες» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v