Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Samsung: Bουτιά 49% στα κέρδη το γ τρίμηνο

H Samsung ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο υποχώρησαν 49% σε ετήσια βάση, στα 4 δισ. δολάρια (4,2 τρισ. γουον)

Samsung: Bουτιά 49% στα κέρδη το γ τρίμηνο

Μεγάλη πτώση στα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε την Πέμπτη η Samsung, καθώς συνέχισε να χάνει μερίδιο αγοράς στην κινητή τηλεφωνία από φθηνότερες κινέζικες εταιρείες.

H Samsung ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο υποχώρησαν 49% σε ετήσια βάση, στα 4 δισ. δολάρια (4,2 τρισ. γουον). Το προηγούμενο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη είχαν διολισθήσει κατά 20%.

Τα κέρδη στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν βουτιά 74% σε ετήσια βάση στα 1,75 τρισ. γουόν, το χαμηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Οι χαμηλότερες πωλήσεις έξυπνων κινητών και η πτώση στις τιμές έχει ρίξει το περιθώριο κέρδος στο 7%, το μικρότερο από τότε που εταιρεία μπήκε στην αγορά κινητών.

Όπως μεταδίδει η WSJ, στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη από τρεις διαφορετικές πηγές καταγραφής του μεριδίου αγοράς στα έξυπνα κινητά έδειξαν μεγάλες απώλειες για την νοτιοκορεατική εταιρεία. Αν και παραμένει στην πρώτη θέση, η Samsung συγκεντρώνει περίπου το ένα τέταρτο των πωλήσεων, έναντι περίπου του ενός τρίτου πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τις International Data Corp, Counterpoint Research και Strategy Analytics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v