Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Peugeot: «Κόβει» επιπλέον 3.450 θέσεις εργασίας στη Γαλλία

Οι περικοπές θα περιλαμβάνουν ένα μείγμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου και εσωτερικών μετακινήσεων. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στα συνδικάτα τη Δευτέρα.

Peugeot: «Κόβει» επιπλέον 3.450 θέσεις εργασίας στη Γαλλία

Η Peugeot-Citroen ετοιμάζεται να κόψει επιπλέον 3.450 θέσεις εργασίας στην Γαλλία την επόμενη χρονιά, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Οι περικοπές θα περιλαμβάνουν ένα μείγμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου και εσωτερικών μετακινήσεων. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στα συνδικάτα τη Δευτέρα, σημείωσαν οι πηγές.

Περίπου 1.500 από τους εργαζομένους που θα αποχωρήσουν θα λάβουν πρόωρη συνταξιοδότηση, 550 θα ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και 1.400 θα μεταφερθούν σε νέες θέσεις, υποστήριξαν οι πηγές.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα συνδικάτα κατά την οποία θα εξεταστεί σχέδιο για αλλαγές στο προσωπικό.

Οι 3.450 θέσεις που προβλέπεται να εξαλειφθούν αντιστοιχούν στο 6% του εγχώριου προσωπικού.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου CFDT δήλωσε πως η Peugeot-Citroen ανακοίνωσε πρόσφατα σε εργαζομένους ότι το 29% των θέσεων στην Γαλλία κινδυνεύουν από νέες περικοπές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v