Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλικά μαχητικά στην Ιορδανία για επιθέσεις κατά τζιχαντιστών

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν- Ιβ Λε Ντριάν είχε ανακοινώσει την Τετάρτη την αποστολή 6 τζετ Μιράζ 2000- D στην Ιορδανία, που θα συμμετέχουν μαζί με τα 9 μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ τις μάχες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Γαλλικά μαχητικά στην Ιορδανία για επιθέσεις κατά τζιχαντιστών

Μαχητικά αεροσκάφη τύπου Μιράζ της πολεμικής αεροπορίας της Γαλλίας «έχουν σταθμεύσει» στην Ιορδανία προκειμένου να συμμετάσχουν στον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς που επισκέπτεται το Νίγηρα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Εδώ και μερικές ώρες σήμερα, τα Μιράζ μας έχουν σταθμεύσει (...) στο Αμάν της Ιορδανίας» δήλωσε ο Βαλς από τη Νιαμέι, όπου έφθασε νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο μίας επίσκεψης που επικεντρώνεται κυρίως στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας στις χώρες του Σάχελ.

«Παντού στον κόσμο, οι ένοπλες δυνάμεις μας αποδεικνύουν καθημερινά- στην υπηρεσία της Γαλλίας και των συμπατριωτών μας- τις ικανότητές τους» επισήμανε από την αεροπορική βάση 101 της πολεμικής αεροπορίας της Γαλλίας στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, απ' όπου αναχωρούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που διεξάγουν αναγνωριστικές επιχειρήσεις στο Σάχελ.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν- Ιβ Λε Ντριάν είχε ανακοινώσει την Τετάρτη την αποστολή 6 τζετ Μιράζ 2000- D στην Ιορδανία, που θα συμμετέχουν μαζί με τα 9 μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ, τα οποία απογειώνονται από τις βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις μάχες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v