Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Πιθανότητα μείωσης επιτοκίων στο β΄ εξάμηνο 2015

Οταν θα εμφανιστεί σταθερή τάση χαμηλότερου πληθωρισμού και πληθωριστικών προσδοκιών, θα είμαστε έτοιμοι να χαλαρώσουμε την νομισματική πολιτική, δήλωσε η διοικητής Elvira Nabiullina.

Ρωσία: Πιθανότητα μείωσης επιτοκίων στο β΄ εξάμηνο 2015

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα μελετήσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής με μείωση των επιτοκίων στο β' εξάμηνο του 2015, εφόσον αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο ο πληθωρισμός, δήλωσε η διοικητής της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Στο μέλλον, όταν θα εμφανιστεί σταθερή τάση χαμηλότερου πληθωρισμού και πληθωριστικών προσδοκιών, θα είμαστε έτοιμοι να χαλαρώσουμε την νομισματική πολιτική. Οι εκτιμήσεις μας δείχνουν ότι αυτό θα είναι δυνατόν στο δεύτερο εξάμηνο του 2015,» δήλωσε η Elvira Nabiullina στην ρωσική άνω βουλή.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή έχει ξεπεράσει την οροφή του στόχου της κεντρικής τράπεζας στο 6,5% και μπορεί να φτάσει στο 9% στα τέλη του έτους. Τα επιτόκια έχουν αυξηθεί τέσσερις φορές στην φετινή χρονιά, προκαλώντας την δυσαρέσκεια των Ρώσων επιχειρηματιών για το υψηλό κόστος δανεισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v