Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Έφοδος στα γραφεία της Espirito Santo

Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε εικόνες από ανθρώπους των πορτογαλικών αρχών να εισέρχονται στην οικία του πρώην επικεφαλής της BES, Ricardo Salgado.

Πορτογαλία: Έφοδος στα γραφεία της Espirito Santo

Επιδρομές σε γραφεία επιχειρήσεων του χρεοκοπημένου ομίλου Espirito Santo πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι πορτογαλικές αρχές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε ότι οι επιδρομές «σχετίζονται με τις έρευνες για την Espirito Santo».

Όπως μεταδίδει η WSJ, έρευνες διεξήχθησαν στα πρώην κεντρικά γραφεία της Banco Espirito Santo, η οποία έχει λάβει κρατική στήριξη. Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε εικόνες από ανθρώπους των πορτογαλικών αρχών να εισέρχονται στην οικία του πρώην επικεφαλής της BES, Ricardo Salgado.

Νωρίτερα το 2014, έρευνα που διεξήγαγε η Τράπεζα της Πορτογαλίας αποκάλυψε παρατυπίες στα βιβλία της Espirito Santo International.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας κατηγόρησε την BES ότι ενεπλάκη σε παράνομες δραστηριότητες με στόχο την χρηματοδότηση των εταιρειών του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης και της Εspirito Santo International.

O διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Carlos Costa, ανέφερε επίσης σε κοινοβουλευτική επιτροπή αυτόν τον μήνα ότι οι ρυθμιστικές αρχές ανακάλυψαν «στοιχεία που αποκαλύπτουν απάτες και κακοδιαχείριση όσον αφορά την έκδοση και τον τοποθέτηση χρέους της BES σε οχήματα ειδικού σκοπού με έδρα το εξωτερικό, μέσω διάφορων κινήσεων από θυγατρική στην Ελβετία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v