Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Οι εξαγωγές στις «PIGS» αυξήθηκαν 9% το 2014

Με βάση τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας της Γερμανίας οι εξαγωγές προς τις χώρες «PIGS» αυξήθηκαν τους πρώτους εννιά μήνες του έτους κατά 9%, περίπου δυόμιση φορές πάνω από την αύξηση στο σύνολο των εξαγωγών.

Γερμανία: Οι εξαγωγές στις «PIGS» αυξήθηκαν 9% το 2014

Oι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας που μπήκαν σε μνημόνιο ενισχύουν τώρα την γερμανική οικονομία, καθώς σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία εισάγουν περισσότερα γερμανικά αγαθά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με βάση τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας της Γερμανίας οι εξαγωγές προς τις χώρες «PIGS» - Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ελλάδα - αυξήθηκαν τους πρώτους εννιά μήνες του έτους κατά 9%, περίπου δυόμιση φορές πάνω από την αύξηση στο σύνολο των εξαγωγών.

«Οι χώρας αυτές έχουν εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο επικεφαλής του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (DIHK), Volker Treier. «Οι μεταρρυθμίσεις τώρα αποδίδουν. Η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, οπότε ανακάμπτει η ζήτηση για γερμανικά αγαθά» επισήμανε.

Το DIHK αναμένει πως η ανάκαμψη θα συνεχιστεί στις τέσσερις χώρας τα επόμενα χρόνια. «Αυτό θα ωφελήσει τους εξαγωγείς μας» υπογράμμισε ο κ. Treier.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v