Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FBI: Η Bόρειος Κορέα πίσω από την επίθεση στην Sony

Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν κατά της Sony είναι παρόμοια με την κυβερνοεπίθεση τον Μάρτιο του 2013 σε τράπεζες της Νότιας Κορέας, η οποία διενεργήθηκε από την Βόρεια Κορέα, τόνισε το FBI. Aκύρωσε την προβολή της ταινίας η Sony. Χαιρετίζουν την απόφαση οι χάκερ.

FBI: Η Bόρειος Κορέα πίσω από την επίθεση στην Sony

Tην Βόρειο Κορέα κατηγόρησαν την Παρασκευή οι ΗΠΑ για την κυβερνοεπίθεση στην Sony, λέγοντας πως έχει αρκετές τεχνικές πληροφορίες που συνδέουν το κακόβουλου λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε με λογισμικό που έχουν εξελίξει άνθρωποι που ενεργούν εκ μέρους της Πιονγκ Γιαγνκ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του FBI, τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν κατά της Sony είναι παρόμοια με την κυβερνοεπίθεση τον Μάρτιο του 2013 σε τράπεζες της Νότιας Κορέας, η οποία διενεργήθηκε από την Βόρεια Κορέα. 

Το FBI τονίζει στην ανακοίνωση πως είναι «εξαιρετικά ανήσυχο» για την «καταστροφική φύση» της επίθεσης στη Sony και στο προσωπικό της. 

Aκύρωσε την προβολή της ταινίας "The Interview" η Sony

Σημειώνεται ότι η Sony ακύρωσε την τελευταία στιγμή η προβολή της ταινίας "The interview" μετά τις απειλές από χάκερς που διέρρευσαν εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και ταινίες που δεν έχουν προβληθεί στο Διαδίκτυο. Κυβερνητικές πηγές στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι ερευνητές προσδιόρισαν ότι η επίθεση "είχε κρατική χορηγία" και ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας κινεί τα νήματα.

Η Πιονγκγιάνγκ συνεχάρη τους χάκερς αυτούς που αυτοαποκαλούνται "Φύλακες της Ειρήνης" διαψεύδοντας παράλληλα κάθε ανάμειξή της.

Η ακύρωση της προβολής είναι πρωτοφανής στην ιστορία του κινηματογράφου, η εταιρία παραγωγής και διανομής Sony εξέπληξε τον κόσμο της έβδομης τέχνης, ο οποίος πλέον ανησυχεί για την ελευθερία της έκφρασης. "Είναι μια βαριά απόφαση, τόσο για το στούντιο όσο και για την ελευθερία της έκφρασης", αντιδρά ο Zιλ Ζακόμπ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών επί σχεδόν 15 χρόνια. Το ίδιο δήλωσαν και προσωπικότητες του κινηματογράφου που ρωτήθηκαν σχετικά.

Oι χάκερ χαιρετίζουν την απόφαση

Oι χάκερ που εξαπέλυσαν μία κυβερνοεπίθεση εναντίον της Sony Pictures εξήραν την απόφαση της εταιρείας να ακυρώσει την προβολή της ταινίας The Interview και γνωστοποίησαν ότι τα στοιχεία που υπέκλεψαν θα είναι ασφαλή εφόσον η εταιρεία παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών συνεχίσει να συμμορφώνεται, μετέδωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ το αμερικανικό δίκτυο CNN σήμερα.

«Είναι πολύ σώφρον που πήρατε την απόφαση να ματαιώσετε την προβολή της ταινίας The Interview» επισημαίνεται στο μήνυμα, σύμφωνα με το CNN.

«Εγγυώμαστε την ασφάλεια των δεδομένων σας εκτός και αν προκαλέσετε πρόσθετα προβλήματα» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v