Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Στο ναδίρ η ανεργία (6,5%)

H ανεργία στην Γερμανία διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από ενοποίησης το 1990, ενώ το καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να ανέλθει σε υψηλό 13 ετών τον Φεβρουάριο.

Γερμανία: Στο ναδίρ η ανεργία (6,5%)

H ανεργία στην Γερμανία διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από ενοποίησης πριν από δύο δεκαετίες και πλέον, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, υποδεικνύοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι σε πολύ καλή θέση για να ευνοηθεί από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και την μείωση των επιτοκίων που προκαλούν οι επιχειρήσεις τόνωσης της οικονομίας της ΕΚΤ.

Ο αριθμός των Γερμανών ανέργων μειώθηκε κατά 9.000 τον Ιανουάριο μετά την πτώση κατά 25.000 τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 10.000 τον Ιανουάριο.

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,5% τον Ιανουάριο από 6,6% τον Δεκέμβριο, που είναι ο μικρότερος συντελεστής από το 1990.

Η ισχυρή αγορά εργασίας της Γερμανίας, σε συνδυασμό με τις φθηνές τιμές ενέργειας, έχουν βελτιώσει την καταναλωτική ψυχολογία και τις δαπάνες. Από την μηνιαία έρευνα του ινστιτούτου ερευνών GfK προβλέπεται ότι το καταναλωτικό κλίμα θα ανέλθει σε υψηλό 13 ετών τον Φεβρουάριο, στις 9,3 μονάδες από 9 μονάδες τον Δεκέμβριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v