Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hewlett-Packard: Eξαγοράζει την Αruba Networks έναντι $2,7 δισ.

Η Hewlett-Packard θα καταβάλλει 24,67$ ανά μετοχή σε ρευστό, ποσό 34,4% πάνω από την αξία με την οποία η μετοχή της Aruba έκλεισε στις 24 του Φεβρουαρίου.

Hewlett-Packard: Eξαγοράζει την Αruba Networks έναντι $2,7 δισ.

H Hewlett-Packard Co HPQ.N ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την κατασκευάστρια δικτύων Αruba Networks για περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία για τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή PC στον κόσμο μετά την καταστροφική εξαγορά της βρετανικής Autonomy Pcl. το 2011.

Με την εξαγορά της Aruba, η ΗΡ ανεβάζει το μερίδιό της στην αγορά των τοπικών ασύρματων δικτύων καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες επιτρέπουν στο προσωπικό πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματων συσκευών.

Η Hewlett-Packard θα καταβάλλει 24,67$ ανά μετοχή σε ρευστό, ποσό 34,4% πάνω από την αξία με την οποία η μετοχή της Aruba έκλεισε στις 24 του Φεβρουαρίου, ημέρα που το σχέδιο της εξαγοράς ανακοινώθηκε από το Bloomberg.

H μετοχή της Aruba έπεσε κατά 1,5% στα 24,41$ το πρωινό της Δευτέρας. Είχε ανέβει 40% μετά από την ανακοίνωση του Bloomberg.

H HP, η οποία δίνει μάχη για να προσαρμοστεί στην νέα εποχή της ασύρματης χρήσης Η/Υ, σκοπεύει να χωριστεί σε δύο εισηγμένες εταιρίες αυτή τη χρονιά, διαχωρίζοντας τους τομείς υπολογιστών και εκτυπωτών από το κομμάτι των υπηρεσιών και του hardware για επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v