Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι ισλανδικές τράπεζες επιστρέφουν από το κρύο

Η Arion Bank εξέδωσε ομόλογο 300 εκατ. ευρώ. Το ομόλογο είχε τιμολογηθεί 325 μονάδες πάνω από τα mid-swaps, αλλά λόγω της μεγάλης ζήτησης αναθεωρήθηκε στις 310 μονάδες.

Oι ισλανδικές τράπεζες επιστρέφουν από το κρύο

Η αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας συνεχίζεται, με την έκδοση του πρώτου εταιρικού ομολόγου σε ευρώ από την χρηματοπιστωτική κρίση.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Arion Bank εξέδωσε ομόλογο 300 εκατ. ευρώ. Το ομόλογο είχε τιμολογηθεί 325 μονάδες πάνω από τα mid-swaps, αλλά λόγω της μεγάλης ζήτησης αναθεωρήθηκε στις 310 μονάδες.

Παραγγελίες έχουν κατατεθεί από περίπου 100 επενδυτές, στην πλειοψηφία τους asset managers.

Σημειώνεται πως οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με ορισμένες κυβερνήσεις να δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο. Σε αρνητικά επίπεδα έχουν πέσει κατά επιτόκια ορισμένων εταιρικών ομολόγων, όπως της ελβετικής Nestle, της γερμανικής BMW, της γαλλικής LVMH και της βρετανικής BP.

Οι τρεις νέες τράπεζες της Ισλανδίας, οι Arion, Islandsbanki και Landsbankinn, συγκροτήθηκαν μετά την κατάρρευση των ιδρυμάτων που αντιστοιχούσαν στο 90% του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v