Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DEGIRO: Ενδιαφέρον για το χρηματιστηριακό βραχίονα της Banco de Madrid

Το ενδιαφέρον της DEGIRO αφορά την Interdin, χρηματιστηριακή εταιρεία για συναλλαγές σε παράγωγα στην Ισπανία. Η εταιρία έχει έρθει σε επαφή με την Επιβλέπουσα Αρχή Χρηματοοικονομικών Αγορών της Ισπανίας.

DEGIRO: Ενδιαφέρον για το χρηματιστηριακό βραχίονα της Banco de Madrid

Η DEGIRO, μια ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή εταιρία με έδρα την Ολλανδία, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για ένα τμήμα της Banco de Madrid, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το ενδιαφέρον της DEGIRO αφορά το χρηματιστηριακό βραχίονα Interdin, τη σημαντικότερη ίσως χρηματιστηριακή εταιρεία για συναλλαγές σε παράγωγα στην Ισπανία.

Το ενδιαφέρον της DEGIRO εκδηλώθηκε με αφορμή την ανάληψη του ελέγχου της Interdin από την Ισπανική Επιβλέπουσα Αρχή Χρηματοοικονομικών Αγορών, CNMV, και αφότου η μητρική εταιρεία, Banco de Madrid, τέθηκε σε διαδικασία πτώχευσης. Η διαμεσολάβηση της CNMV σε σχέση με την Interdin είχε ως αποτέλεσμα οι πελάτες της εταιρίας να έχουν μόνο τη δυνατότητα να κλείσουν τις θέσεις τους και όχι να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους.

Η DEGIRO έχει έρθει σε επαφή τόσο με την Interdin όσο και με την CNMV, και προσφέρεται ώστε να βρεθεί μία κοινή λύση για τους πελάτες της Interdin. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές τι θα αποφασίσει η CNMV σχετικά με την περίπτωση της Interdin.

Η DEGIRO βρίσκεται σε διαδικασία εξάπλωσης διεθνώς και σε αυτή τη διαδικασία η Ισπανία αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η στρατηγική της DEGIRO έγκειται στο να κερδίζει μερίδια αγοράς προφέροντας τη δυνατότητα συναλλαγών με χαμηλές χρεώσεις, τονίζει η εταιρία.

Σε αυτό το πλαίσιο ενδιαφέρεται για την Interdin, καθώς η Ολλανδική Χρηματιστηριακή πρόσφατα επέκτεινε στρατηγικά τις δραστηριότητες της με το να συνδεθεί με το Ισπανικό Χρηματιστήριο Παραγώγων, μία αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται πολλοί πελάτες της Interdin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v