Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Πούτιν "φαντάζεται ήδη" την ζωή του μετά την προεδρία

«Δε μπορώ να πάω κινηματογράφο ούτε θέατρο ούτε να πάω για ψώνια στα μαγαζιά» λέει ο Ρώσος πρόεδρος σε ντοκιμαντέρ του Rossiya 1 με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τότε που ανέλαβε την εξουσία της Ρωσίας.

Ο Πούτιν φαντάζεται ήδη την ζωή του μετά την προεδρία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 15 χρόνια, εκμυστηρεύτηκε ότι «φαντάζεται ήδη» την ζωή τους αφού εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σήμερα από τη δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εάν ένας άνθρωπος μπορεί να επιστρέψει σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα και να ζήσει εκεί και όχι στο εσωτερικό ενός παλατιού, πιστεύω ότι δεν έχει χάσει τους δεσμούς του με τον έξω κόσμο» επισήμανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο ντοκιμαντέρ ο «Πρόεδρος».

«Σε ό,τι αφορά εμένα, εγώ μπορώ ήδη να φαντάζομαι την ζωή μου μακριά από τον προεδρικό θώκο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τότε που ο Πούτιν ανέλαβε τα ηνία της Ρωσίας. Εξελέγη το 2012 για μια τρίτη θητεία στην προεδρία της χώρας, ενώ διετέλεσε πρόεδρος από το 2000 έως το 2008 και πρωθυπουργός της Ρωσίας από το 2008 έως το 2012.

Το ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε ήδη στη ρωσική άπω ανατολή ενώ θα προβληθεί στις 21:30 ώρα Ελλάδας στις κεντρικές περιοχές της χώρας.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την θέση του προέδρου.

«Δε μπορώ να πάω κινηματογράφο ούτε θέατρο ούτε να πάω για ψώνια στα μαγαζιά» περιέγραψε.

«Όμως αυτά δεν αποτελούν μεγάλες απώλειες σε σχέση με αυτά που το πεπρωμένο και οι πολίτες προσφέρουν σε αυτούς που βρίσκονται στην θέση μου: τη δυνατότητα να συμβάλουμε στον υπέρτατο βαθμό, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν (...) για την χώρα μας, για το λαό μας» υπογράμμισε ο Πούτιν.

«Αυτό (μας) αποζημιώνει από όλες» τις απώλειες, τόνισε.

Δεν παραβιάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης πως έχει τη "βαθειά πεποίθηση" ότι η Ρωσία δεν παραβιάζει τους κανόνες του παιγνιδιού στη διεθνή σκηνή, αντίθετα με τη Δύση, και ότι οι κυρώσεις που τής έχουν επιβληθεί για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση αποσκοπούν στην ανάσχεση της ανάπτυξης της χώρας.

"Είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι δεν παραβιάζουμε κανέναν κανόνα του παιγνιδιού. Και όταν λέω "κανόνες του παιγνιδιού" εννοώ πριν απ΄όλα το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι συνδέεται μ΄αυτά. Και αυτό αφορά τις σχέσεις μας με την Ουκρανία, την κατάσταση στην Κριμαία...τα προβλήματά μας στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας", λέει.

Αναφερόμενος στις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, τον Μάρτιο 2014, και τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση ο Πούτιν λέει: "Αυτές οι κυρώσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία απόπειρα ανάσχεσης της ανάπτυξης της Ρωσίας. "Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο" στις προθέσεις που έχει επιδείξει η Δύση "εδώ και αιώνες", προσθέτει.

"Οι αυτόκλητοι ηγετικοί κύκλοι των δυτικών χωρών, οι πολιτικές και οικονομικές τους ελίτ μάς αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε..!", λέει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v