Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νουί (SSM): Θωρακισμένες οι ελληνικές τράπεζες

Oι ελληνικές τράπεζες επιδεικνύουν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, δήλωσε η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί. Υπό στενή παρακολούθηση η ρευστότητα και η φερεγγυότητά τους.

Νουί (SSM): Θωρακισμένες οι ελληνικές τράπεζες

Η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, δήλωσε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση για να αντιμετωπίσουν την κρίση της χώρας.

Σε συνέντευξη της στην WSJ, η κ. Νουί υποστήριξε πως οι ελληνικές τράπεζες επιδεικνύουν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, τονίζοντας πως ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) παρακολουθεί προσεκτικά την ρευστότητα και την φερεγγυότητα τους.

«Οι τράπεζες αυτές έχουν περάσει μια σημαντική αναδιάρθρωση, σημαντικές ανακεφαλαιοποιήσεις και έναν επαναπροσδιορισμό του επιχειρηματικού τους μοντέλου» ανέφερε η κ. Νουί. Η ίδια πρόσθεσε πως αν και οι τράπεζες περνάνε μια δύσκολη περίοδο, «δεν ήταν ποτέ καλύτερα εξοπλισμένες να περάσουν αυτήν την πιεστική κατάσταση».

Στην συνέντευξη, επανέλαβε την κριτική της στους κανονισμούς που επιτρέπουν στις τράπεζες να μην διατηρούν κεφάλαια για την κάλυψη των κρατικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v