Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδία: Σε υψηλό τεσσάρων ετών ο ρυθμός ανάπτυξης

O ρυθμός ανάπτυξης ήταν οριακά χαμηλότερη από την πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση το ΑΕΠ κατά 7,4%, όση ήταν και η ανάπτυξη της Κίνας το 2014.

Ινδία: Σε υψηλό τεσσάρων ετών ο ρυθμός ανάπτυξης

Η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε με 7,3% το δωδεκάμηνο που έληξε το Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας την Παρασκευή.

Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό που έχει καταγραφεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το προηγούμενο δημοσιονομικό έτος το ΑΕΠ της Ινδίας είχε αυξηθεί κατά 6,9%.

Από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο, το τέταρτο τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους της Ινδίας, η οικονομία αναπτύχθηκε με 7,5%, από 6,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Όπως μεταδίδει η WSJ, το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης προήλθε από τους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης. Για ολόκληρο το δημοσιονομικό έτος, η παραγωγή υπηρεσιών όπως των χρηματοοικονομικών, των ασφαλειών και του real estate αυξήθηκε κατά 11,5%. Η αγροτική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Η ανάπτυξη ήταν οριακά χαμηλότερη από την πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση το ΑΕΠ κατά 7,4%, όση ήταν και η ανάπτυξη της Κίνας το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v