Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Uber: Επενδύει $1 δισ. στην Ινδία

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των ινδικών πόλεων στις οποίες δραστηριοποιείται σε 40 από 18 και να τριπλασιάσει το προσωπικό της στην χώρα ως το τέλος του 2015. Αποτιμάται πάνω από $50 δισ. μετά από νέο γύρο χρηματοδότησης.

Uber: Επενδύει $1 δισ. στην Ινδία

To Uber ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Ινδία τους επόμενους εννιά μήνες με στόχο να αυξήσει τον αριθμό των πόλεων στις οποίες έχει παρουσία στην χώρα και να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τοπικές εταιρείες.

Ο πρόεδρος του Uber στην Ινδία, Αmit Jain, δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει να εκμεταλλευτεί την ισχυρή ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας και ότι αναμένει να πιάσει τις ένα εκατομμύριο διαδρομές την ημέρα τους επόμενους έξι με εννιά μήνες.

Η επένδυση θα βοηθήσει μεταξύ άλλων την εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο να προσλάβει περισσότερους Ινδούς και να εξελίξει νέα προϊόντα στην μεγαλύτερη αγορά της εκτός των ΗΠΑ, ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαμοιρασμού αυτοκινήτου.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η εταιρεία υποστήριξε ότι φιλοδοξεί να έχει 200.000 Ινδούς οδηγούς στην εφαρμογή της ως το 2016. Αυτή την στιγμή το Uber έχει περίπου 50.000 οδηγούς στην χώρα.

Ως το τέλος του έτους σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των ινδικών πόλεων στις οποίες δραστηριοποιείται σε 40 από 18 σήμερα και να τριπλασιάσει το προσωπικό της, δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή στην WSJ.

Εν τω μεταξύ, σε νέο γύρο χρηματοδότησης το Uber άντλησε πάνω από 1 δισ. δολάρια. Μετά την νέα χρηματοδότηση η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά τα 50 δισ. δολάρια, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Facebook για ιδιωτικό start-up.

Σύμφωνα με την WSJ, στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε η Microsoft και ο επενδυτικός βραχίονας της ινδικής Bennett Coleman & Co.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v