Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση του δείκτη PMI της ευρωζώνης τον Αύγουστο

Η ανάπτυξη της μεταποίησης σημείωσε πτώση τον περασμένο μήνα, με το δείκτη PMI να διαμορφώνεται σε 52,3 από 52,4 του Ιούλιο. Σημαντική άνοδο εμφάνισε η Γερμανία, καλές επιδόσεις οι Ολλανδία, Ιταλία και Ιρλανδία.

Οριακή πτώση του δείκτη PMI της ευρωζώνης τον Αύγουστο

Υποχώρησε η ανάπτυξη της μεταποίησης στην ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, παρότι τα εργοστάσια ανέβασαν ελάχιστα τις τιμές, σύμφωνα με την Markit. Η υποχώρηση, αυτή, σημειώνει το Reuters έρχεται να προστεθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΚΤ, στην προσπάθειά της να τονώσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης PMI της Markit ήταν στο 52,3 τον περασμένο μήνα, δηλαδή χαμηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση σύμφωνα με την οποία θα παρέμενε σταθερός στο 52,4 του Ιουλίου. Ωστόσο, βρίσκεται υψηλότερα από το 50, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για πάνω από δυο χρόνια.

«Η Ολλανδία, η Ιταλία και η Ιρλανδία είχαν τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις», τόνισε ο Ρομπ Ντόμπσον, ανώτατος οικονομολόγος της Markit. Όπως αναφέρει το Reuters, προηγούμενος δείκτης PMI για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, εκτοξεύτηκε στο 53,3, από 51,8 τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v