Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volkswagen: Οκτώ εκατομμύρια τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα στην ΕΕ

Επιστολή προς τους γερμανούς βουλευτές υποστηρίζει πως η VW έχει τοποθετήσει το "πειραγμένο" λογισμικό σε οκτώ εκατομμύρια οχήματα στην ΕΕ, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Volkswagen: Οκτώ εκατομμύρια τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα στην ΕΕ

Η Volkswagen παραδέχθηκε ότι σε 8 εκατομμύρια οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τοποθετήσει το «πειραγμένο» λογισμικό, που παραποιεί τα στοιχεία στις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται επιστολή που έστειλε η αυτοκινητοβιομηχανία σε μέλη του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, η επιστολή, η οποία έχει ημερομηνία 2 Οκτωβρίου και την συνυπογράφει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν lobbyist της VW, Thomas Steg, αναφέρει πως επηρεάζονται τα οχήματα με κινητήρες 1,2. 1,6 και 2,0 λίτρων.

Οι συγγραφείς της επιστολής ζητούν συγνώμη για τις «αδικοπραξίες ορισμένων μεμονομένων ατόμων» και υπόσχονται να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του θέματος.

Εκπρόσωπος της Volkswagen δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι δεν γνωρίζει για την επιστολή και ως εκ τούτου δεν προβαίνει σε σχολιασμό.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Τρίτη, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της VW, Matthias Mueller, θα μιλήσει σε συνέλευση του προσωπικού της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα ενημερώσει το εποπτικό συμβούλιο αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v