Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιμέτωπος με 33 κατηγορίες ο πρώην CEO της Anglo Irish

Την έκδοση του David Drumm στην Ιρλανδία ζητούν οι δικαστικές αρχές της χώρας από τις ΗΠΑ. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλαστογραφία και συνομωσία με σκοπό την εξαπάτηση.

Αντιμέτωπος με 33 κατηγορίες ο πρώην CEO της Anglo Irish

Eξι χρόνια μετά την μετακίνηση του στις ΗΠΑ ο πρώην CEO της Anglo Irish Bank, David Drumm μπορεί να αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ιρλανδία και να αντιμετωπίσει κατηγορίες σε ιρλανδικό δικαστήριο, μεταξύ των οποίων αυτές της πλαστογραφίας και της συνομωσίας με σκοπό την εξαπάτηση. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, συνολικά 33 κατηγορίες περιλαμβάνονται σε δικαστικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε στις αρχές της Βοστόνης και ζητά την έκδοση του κ. Drumm στην Ιρλανδία. 

Υπενθυμίζεται ότι η ιρλανδική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο της Anglo Irish το 2009 μετά την εκτόξευση των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων. Το κόστος για την διάσωση των ιρλανδικών τραπεζών ανάγκασε το Δουβλίνο να ζητήσει πρόγραμμα διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Τον Φεβρουάριο του 2009 οι ιρλανδικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις δραστηριότητες της τράπεζες πριν την κρατικοποίηση της. O κ. Drumm ήταν CEO από το 2005 ως το 2008. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v