Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Ολάντ, Πούτιν για μεγάλο συνασπισμό κατά του ISIS

Εκκληση για την δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού κατά του ISIS απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψη του στην Μόσχα. Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Γαλλία κατά του κοινού εχθρού, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εκκληση Ολάντ, Πούτιν για μεγάλο συνασπισμό κατά του ISIS

Υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου συνασπισμού κατά των τρομοκρατών τάχθηκαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσούα Ολάντ και ο Ρώσος ομόλογος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ συμφώνησαν για συντονισμό και κλιμάκωση των επιχειρήσεων Γαλλίας-Ρωσίας κατά του ISIS. 

Μετά την συνάντηση με τον Πούτιν ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι Γαλλία και Ρωσία συμφώνησαν να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών, καθώς και στην ανταλλαγή πληροφορίων. Τόνισε επίσης πως συμφώησαν ότι δεν θα μπουν στο στόχαστρο δυνάμεις που μάχονται κατά του ISIS και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Ο Πούτιν ανέφερε πως είναι έτοιμος να στηρίξει άλλες ομάδες στην Συρία που μάχονται κατά του ISIS.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη της συνάντησης των δύο προέδρων, ο  Ολάντ είχε τονίσει την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας «μεγάλος συνασπισμός» κατά του ISIS.

«Ο εχθρός μας είναι το ΝΤΑΕΣ, το Ισλαμικό Κράτος, έχει εδάφη, στρατό και πόρους, οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε αυτόν τον μεγάλο συνασπισμό για να χτυπήσουμε τους τρομοκράτες» είπε ο κ. Ολάντ σε δηλώσεις που έκανε πριν από την συνάντηση με τον κ. Πούτιν. 

«Είμαι στην Μόσχα μαζί σας για να δούμε πως θα δράσουμε μαζί και θα συντονιστούμε ώστε να μπορέσουμε να χτυπήσουμε αυτήν την τρομοκρατική ομάδα, αλλά και να βρούμε μια λύση για την ειρήνη» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε από την πλευρά του ότι οι δράσεις των τρομοκρατών αναγκάζουν και τις δύο χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά του κοινού εχθρού, λέγοντας πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Παρίσι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v