Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων τον Οκτώβριο

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 42.000 από τον Σεπτέμβριο, στα 3.598.800. Πρόκειται για αύξηση 1,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 3,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς.

Γαλλία: Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων τον Οκτώβριο

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στην Γαλλία αυξήθηκε τον Οκτώβριο σε νέο επίπεδο ρεκόρ, αντιστρέφοντας την πτωτική πορεία του Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το Nasdaq, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 42.000 από τον Σεπτέμβριο, στα 3.598.800. Πρόκειται για αύξηση 1,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 3,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς.

Μετά από ένα αδύναμο δεύτερο τρίμηνο, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο, οδεύοντας στην πιο καλή χρονιά από τότε που ξεκίνησε η θητεία του προέδρου Φρανσουά Ολάντ το 2012. Αλλά τα στοιχεία της Πέμπτης δείχνουν ότι η αγορά εργασίας δεν ακολουθεί την τόνωση της ανάπτυξης.

Σημειώνεται πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος το Μάιο του 2017 αν οι πολιτικές του δεν καταφέρουν να μειώσουν την ανεργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v