Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Shire εξαγοράζει την Baxalta για $32 δισ.

Η Shire ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 45,57 δολάρια για κάθε μετοχή της Baxalta. Η συμφωνία έκλεισε με premium 37,5% σε σχέση με την αρχική προσφορά. Στα 20 δισ. δολάρια έως το 2020 αναμένεται να φτάσουν οι πωλήσεις της νέας εταιρείας.

Η Shire εξαγοράζει την Baxalta για $32 δισ.

Η φαρμακευτική Shire συμφώνησε μετά από προσπάθειες έξι μηνών στην εξαγορά της Baxalta International έναντι 32 δισ. δολαρίων, δίνοντας συνέχεια στην «έκρηξη» εξαγορών και συγχωνεύσεων που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου προσέγγισε για πρώτη φορά την Baxalta τον Ιούλιο και κατάφερε να εξασφαλίσει το ντιλ μετά την υποβολή βελτιωμένης προσφοράς που περιλάμβανε και ρευστό. Η αμερικανική εταιρεία είχε απορρίψει τον Ιούλιο πρόταση 30 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Shire ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καταβάλει 45,57 δολάρια για κάθε μετοχή της Baxalta, ποσό που αντιστοιχεί σε premium 37,5% σε σχέση με την τιμή της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας κατά την αρχική πρόταση του Ιουλίου. 

Περίπου το 40% του ποσού θα δοθεί σε μετρητό και το υπόλοιπο σε μετοχές της Shire.

Η εξαγορά θα ενισχύσει τη θέση της Shire στην αγορά των θεραπειών για σπάνιες παθήσεις, η οποία αναμένεται σύμφωνα με τη συμβουλευτική EvaluatePharma να αναπτυχθεί πάνω από 60% τα επόμενα 5 χρόνια.

Η νέα εταιρεία προβλέπεται να καταγράψει πωλήσεις πάνω από 20 δισ. δολάρια έως το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v