Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Ρεκόρ στην αιολική ενέργεια το 2015

Η αιολική ενέργεια έχει εξελιχθεί σε τρίτη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό μπλοκ. Η ανάπτυξη οδηγήθηκε από τη Γερμανία που εγκατέστησε το 47% της νέας δυναμικότητας. Οι επενδυτές έριξαν το 2015 το ποσό-ρεκόρ των 26,4 δισ. ευρώ.

ΕΕ: Ρεκόρ στην αιολική ενέργεια το 2015

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκατέστησε το 2015 δυναμικότητα αιολικής ενέργειας σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς η σχετική τεχνολογία ξεπέρασε την υδροηλεκτρική ενέργεια και κατέστησε την αιολική την τρίτη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρισμού στο μπλοκ των 28 κρατών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αγορά της Γερμανίας οδήγησε την ανάπτυξη, εγκαθιστώντας το 47% των 12,8 γιγαβάτ της νέας δυναμικότητας αιολικής ενέργειας στην περιοχή, όπως ενημέρωσε σήμερα σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας. Το 2014, είχαν εγκατασταθεί 12,1 γιγαβάτ συνολικά.

«Η αιολική ενέργεια αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των νέων εγκαταστάσεων από το 2000 και μετά στην ΕΕ», τόνισε η Ένωση. Η αιολική ενέργεια ανθίζει στην Ευρώπη καθώς τα κράτη μέλη αγωνίζονται να μειώσουν τις εκπομπές κατά 40% μέχρι το 2030, προκειμένου να συνδράμουν τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Καθώς τα κόστη μειώνονται, ο άνεμος γίνεται πιο ανταγωνιστικός έναντι των παραδοσιακών μορφών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επενδυτές έριξαν το ποσό-ρεκόρ των 26,4 δισ. ευρώ στην αιολική ενέργεια σε όλη την Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με την Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v