Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Societe Generale: Αύξηση 20% στα κέρδη το δ' τρίμηνο

Τα έσοδα έπεσαν 1%, αλλά τα κέρδη αυξήθηκαν από μια πώληση περιουσιακού στοιχείου. Η τράπεζα προειδοποίησε πως μπορεί φέτος να μην πιάσει το στόχο της για την κερδοφορία. Παράλληλα ερευνάται για παραβιάσεις και προϋπολογίζει σχετικά κόστη 1,7 δισ.

Societe Generale: Αύξηση 20% στα κέρδη το δ τρίμηνο

Η Societe Generale ανακοίνωσε σήμερα μια εκτόξευση στα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου, κυρίως λόγω της πώλησης του μεριδίου που κατείχε στην Amundi. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg η γαλλική τράπεζα προειδοποίησε πως ενδέχεται να μην πιάσει το στόχο που έχει θέσει για την κερδοφορία της φέτος.

Η τράπεζα με έδρα το Παρίσι, η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη σε όρους περιουσιακών στοιχείων, τόνισε πως τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% σε 656 εκατ. ευρώ τους τρεις μήνες που έληξαν το Δεκέμβριο, από 549 εκατ. το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα εμφάνισαν πτώση 1% και διαμορφώθηκαν στα 6,05 δισ. ευρώ.

Τα υψηλότερα έσοδα από την καταναλωτική τραπεζική αντιστάθμισαν ένα δύσκολο τρίμηνο για την επενδυτική τράπεζα της Societe Generale, η οποία έχει πληγεί από τις μεταβλητές αγορές και από απώλειες στη Ρωσία, όπου έχει έρθει αντιμέτωπη με μια δύσκολη οικονομία και συνεχιζόμενες κυρώσεις.

Η Societe Generale είχε ένα κέρδος ύψους 147 εκατ. ευρώ από την πώληση πέρυσι ενός μεριδίου 20% που κατείχε στην Amundi. Στο μεταξύ αύξησε τις συνολικές προβλέψεις της για κόστη από νομικές διαδικασίες, κατά 400 εκατ. ευρώ σε 1,7 δισ. Η τράπεζα ερευνάται αυτή τη στιγμή από τις αμερικανικές αρχές για υποτιθέμενες παραβιάσεις κυρώσεων.

Τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας αντανακλούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς προσπαθούν να τονώσουν τα κέρδη εν μέσω επίμονα χαμηλών επιτοκίων, αυστηρότερων κανονισμών και ασταθών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v