Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η UEFA έβαλε στους κόλπους της το Κόσοβο!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κοσσυφοπεδίου θα υποβάλλει αίτηση ένταξης και στη FIFA, διεκδικώντας τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας της χώρας στα προκριματικά των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

Η UEFA έβαλε στους κόλπους της το Κόσοβο!

Σε μια κίνηση που θα σηκώσει μεγάλη συζήτηση προχώρησε το Κογκρέσο της UEFA αφού ενέκρινε την αποδοχή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσόβου, με ψήφους 28 έναντι 24, ενώ δύο δεν καταχωρίστηκαν ως έγκυρες.

Έτσι, το Κόσοβο έγινε το 55ο μέλος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, παρά τη σθεναρή αντίσταση της Σερβίας, από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε το 2008.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι το Κόσοβο είναι μια αμφισβητούμενη περιοχή των Βαλκανίων στη Σερβία (με την συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων να είναι Αλβανοί), η οποία από το 1999 βρίσκεται υπό την προσωρινή διοίκηση του ΟΗΕ και τη στρατιωτική προστασία του ΝΑΤΟ.

"Το Κόσοβο στην UEFA. Τα καλύτερα νέα για τους αναρίθμητους φίλους της δημοκρατίας μας. Τώρα θα παίξουμε σε διεθνή πρωταθλήματα, μερικά ματς θα τα νικήσουμε, μερικά θα τα χάσουμε, αλλά κανείς δεν θα μας κρατήσει, μακριά από τα γήπεδα", έγραψε ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Τάτσι.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της σερβικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τόμοσλαβ Κάρατζιτς, εκδήλωσε την αντίθεσή με την διαφαινόμενη ένταξη του Κοσόβου, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική επεμβαίνει στον αθλητισμό.

Επόμενο βήμα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσόβου είναι να υποβάλλει αίτηση ένταξης και στη FIFA, διεκδικώντας τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας της χώρας στα προκριματικά των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v