Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπρέσο στο... διάστημα από τη Lavazza

Η ISSpresso, η οποία αναπτύχθηκε από την Argotec και τη Lavazza, σε συνεργασία με την Ιταλική Διαστημική Υπηρεσία, επιτρέπει στους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) να απολαμβάνουν τον εσπρέσο Lavazza.

Εσπρέσο στο... διάστημα από τη Lavazza
Mια σημαντική επέτειο γιόρτασε χθες η Lavazza, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που καταναλώθηκε ο πρώτος εσπρέσο στο διάστημα. Αυτό κατέστη δυνατό στις 3 Μαΐου 2015, χάρη στην ISSpresso, την πρώτη μηχανή εσπρέσο με κάψουλες, ειδικά για χρήση στο διάστημα. Η ISSpresso, η οποία αναπτύχθηκε από την Argotec και τη Lavazza, σε συνεργασία με την Ιταλική Διαστημική Υπηρεσία, επιτρέπει στους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) να απολαμβάνουν τον εσπρέσο Lavazza.

Σύμφωνα με την επιχείρηση, αυτό το σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα αναδεικνύει τη δέσμευση της Lavazza στην καινοτομία κατά τη διάρκεια των 120 ετών της ιστορίας της. To 1979, η εταιρεία ίδρυσε το κέντρο έρευνας «Luigi Lavazza Center for Coffee Research», που μετεξελίχθηκε στο «Lavazza Training Center», ένα παγκόσμιο δίκτυο 50 «σχολών καφέ», στο οποίο εκπαιδεύονται πάνω από 30.000 άνθρωποι κάθε χρόνο, πάνω στην τέχνη του καφέ, τόσο κατά την παρασκευή, όσο και κατά την κατανάλωση. Το Κέντρο αποτελείται από τις μονάδες «Coffee Design» (για την ανάπτυξη συνταγών) και «Espresso School» (για ειδικά μαθήματα) και είναι ένα σημείο αναφοράς, όπου το πάθος για τον καφέ και η παράδοση συναντούν τον πειραματισμό και την καινοτομία.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2010, η Lavazza εγκαινίασε το «Innovation Center», μια νέα μονάδα στο ιστορικό της εργοστάσιο στο Τορίνο, με στόχο να αποτελέσει ορόσημο καινοτομίας για τον καφέ. Στη νέα μονάδα στεγάζονται τα τμήματα «Έρευνας & Ανάπτυξης» και «Μηχανών & Συστημάτων» της εταιρείας, καθώς και το «Lavazza Training Center».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v