Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Brexit θα εξαλείψει 300 δισ. από τις συντάξεις, λέει το Υπουργείο Οικονομικών

Εξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα οδηγήσει σε άνοδο του πληθωρισμού, αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και πτώση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων. Αυτό θα μπορούσε να εξαλείψει 170 με 300 δισ. από τα συνολικά περιουσιακά στοιχείων των συνταξιούχων.

Το Brexit θα εξαλείψει 300 δισ. από τις συντάξεις, λέει το Υπουργείο Οικονομικών

Μια απόφαση του εκλογικού σώματος για αποχώρηση από το ευρωπαϊκό μπλοκ στο δημοψήφισμα του επόμενου μήνα, μπορεί να στερήσει από τους συνταξιούχους της Βρετανίας μέχρι και 300 δισ. στερλίνες, ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών κατά την πιο πρόσφατη προειδοποίησή του για τις συνέπειες του Brexit.

Μια έξοδος κινδυνεύει να οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού, αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και μια πτώση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, γεγονός που θα μπορούσε να εξαλείψει μεταξύ 170 και 300 δισ. στερλίνες από τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύτηκε αργά την Πέμπτη.

«Οι συνταξιούχοι βασίζονται στην οικονομική ανάπτυξη για την ασφάλεια και τη σταθερότητά τους, ενώ αντίθετα η έξοδος από την ΕΕ θα μπορούσε να σημαίνει τεράστια αβεβαιότητα», τόνισε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC Radio 4 ο Ρος Άλτμαν, αρμόδιος υπουργός για τις συντάξεις. «Όλοι οι σοβαροί οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν» ότι «η αποχώρηση θα πλήξει την οικονομία μας», κατέληξε.

Η αποταμίευση που προορίζεται για τις συντάξεις απειλείται από τα ευρωπαϊκά σχέδια για βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων των συντάξεων και από τις προτάσεις για τη φορολόγηση χρηματοοικονομικών συναλλαγών, απάντησε ο πρώην υπουργός Εργασίας Ντάνκαν Σμιθ, μέσω της καμπάνιας Vote Leave.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v