Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τσίμπησε» ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην ευρωζώνη

Ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, το ΑΕΠ και την ανεργία στην ευρωζώνη, που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Eurostat.

«Τσίμπησε» ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην ευρωζώνη

Αύξηση 0,2% εμφάνισε ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης τον Ιούλιο, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, έναντι του 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. 

Επίσης, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του β' τριμήνου, το οποίο επιβραδύνθηκε στο 0,3% σε τριμηνιαία βάση από 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο, όσο ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 1,6% έναντι του 1,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η Eurostat αναθεώρησε τα στοιχεία για το ΑΕΠ του α' τριμήνου, λέγοντας πως αυξήθηκε κατά 1,7% σε ετήσια βάση, έναντι του 1,6% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Σημειώνεται πως το πρωί η Γαλλία ανακοίνωσε πως το ΑΕΠ της το β' τρίμηνο παρέμεινε στάσιμο, έναντι αύξησης κατά 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Σε ό,τι αφορά στην ανεργία, παρέμεινε αμετάβλητη σε χαμηλό πενταετίας, στο 10,1% στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, και στο 8,6% στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v