Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Παραγωγή αυτοκινήτων-ρεκόρ το 2016

Για πρώτη φορά από το 2004, η βρετανική παραγωγή ξεπέρασε το ορόσημο του ενός εκατ. οχημάτων τον Ιούλιο. Το 80% των αυτοκινήτων προορίζονται για αγορές του εξωτερικού, ενώ η ΕΕ είναι η μεγαλύτερη αγορά για τις βρετανικές εξαγωγές οχημάτων.

Βρετανία: Παραγωγή αυτοκινήτων-ρεκόρ το 2016

Πάνω από ένα εκατ. αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν στη Βρετανία τους πρώτους επτά μήνες του 2016, το μεγαλύτερο νούμερο εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Η παραγωγή αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 7,6% σε 126.566 μονάδες τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT). Μέχρι στιγμής φέτος, έχει εμφανίσει άνοδο της τάξης του 12,3% σε 1.023.723 οχήματα.

Είναι η πρώτη φορά από το 2004 που η χώρα ξεπερνά το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου που άγγιξε τον Ιούλιο, παρά τις ανησυχίες σχετικά με το δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit.

Η παραγωγή για τη βρετανική αγορά αυξήθηκε κατά 14,1% τον περασμένο μήνα, ενώ οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 6%, μεταδίδει ο Guardian. Σχεδόν το 80% των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στη χώρα φέτος, δηλαδή πάνω από 750.000, προορίζονταν για αγορές του εξωτερικού. Η ΕΕ είναι η μεγαλύτερη αγορά για τις βρετανικές εξαγωγές αυτοκινήτων.

Ο Mike Hawes, επικεφαλής της SMMT, επεσήμανε ότι «η βρετανική παραγωγή αυτοκινήτων ανθίζει το 2016, με νέα βρετανικά μοντέλα να έχουν ζήτηση σε όλο τον κόσμο». Όπως πρόσθεσε, οι κατασκευαστές έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια για να αναπτύξουν νέα μοντέλα και να τα παράγουν με ανταγωνιστικό τρόπο στη Βρετανία.

Αμέσως μετά το δημοψήφισμα, το σώμα προειδοποίησε πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα αντιμετωπίσουν έλλειψη σε ειδικευμένα εργατικά χέρια, σε περίπτωση που εργαζόμενοι από την υπόλοιπη Ευρώπη αποκλειστούν από τη βρετανική αγορά εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v