Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hays: «Βουτιά» στις προσλήψεις στο Λονδίνο μετά το Brexit

H μεγαλύτερη επίπτωση της ψήφου υπέρ του Brexit είναι εμφανής στο Λονδίνο, όπου υπήρξε απότομη πτώση των προσλήψεων.

Hays: «Βουτιά» στις προσλήψεις στο Λονδίνο μετά το Brexit

Απότομη πτώση κατέγραψαν οι προσλήψεις στη Βρετανία, καθώς οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των ακινήτων και των κατασκευών δεν ήταν πρόθυμες να προσλάβουν νέο προσωπικό μετά την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την ΕΕ, σύμφωνα με την διεθνή εταιρεία ευρέσεως εργασίας Hays.

Η Hays εμφάνισε μεγαλύτερη πτώση στα κέρδη πρώτου τριμήνου στη Βρετανία και την Ιρλανδία απ' ότι τους προηγούμενους τρεις μήνες, όπως αναφέρει το Reuters.

Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη επίπτωση έγινε εμφανής στο Λονδίνο, όπου υπήρξε απότομη πτώση των προσλήψεων, με αποτέλεσμα τα κέρδη στη συγκεκριμένη περιοχή να είναι μειωμένα κατά 17% στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι μόνιμες προσλήψεις στη Βρετανία σταθεροποιήθηκαν, μετά από μια υποχώρησή τους αμέσως μετά το Brexit, σύμφωνα με τα στοιχεία της Hays, η οποία προσθέτει πως οι δραστηριότητές της στο «κομμάτι» των προσλήψεων περιορισμένου χρόνου παραμένουν δύσκολες λόγω των δύσκολων συνθηκών στις αγορές του δημοσίου τομέα, των κατασκευών και των ακινήτων.

Σύμφωνα με την Hays, τα μικτά κέρδη του εξεταζόμενου τριμήνου μειώθηκαν κατά 10% σε Βρετανία και Ιρλανδία, έναντι 4% το προηγούμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v