Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ford μειώνει την παραγωγή σε τέσσερις μονάδες συναρμολόγησης

Η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να ελαττώσει τα αποθέματα των απούλητων οχημάτων της, τα οποία είναι «αρκετά υψηλότερα από τα επίπεδα που θεωρούνται υγιή για τη βιομηχανία». Αναστέλλει την παραγωγή για μερικές εβδομάδες σε μια σειρά εργοστάσια.

Η Ford μειώνει την παραγωγή σε τέσσερις μονάδες συναρμολόγησης

Η Ford Motor σχεδιάζει να περιορίσει την παραγωγή των φορτηγών F-150 και να σταματήσει την παραγωγή σε κάποια άλλα εργοστάσια συναρμολόγησης στη Βόρεια Αμερική αυτό το μήνα. Η κίνηση αποσκοπεί στην ελάττωση των αποθεμάτων απούλητων αυτοκινήτων, εν μέσω επιβράδυνσης στις πωλήσεις ελαφρών οχημάτων στις ΗΠΑ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναστείλει την παραγωγή για μία εβδομάδα σε μονάδα συναρμολόγησης στο Κάνσας, όπου κατασκευάζονται τα F-150, τα προϊόντα της Ford που εμφανίζουν τις υψηλότερες πωλήσεις και φέρνουν τα περισσότερα χρήματα.

Η εταιρία θα κλείσει επίσης ένα εργοστάσιο στο Λούιβιλ για δύο εβδομάδες τον Οκτώβριο και θα σταματήσει την παραγωγή για μία εβδομάδα σε δύο μονάδες στο Μεξικό, στις οποίες παράγει sedan και μικρά οχήματα, μεταδίδει το MarketWatch.

Η Ford περιορίζει την παραγωγή της καθώς η κάποτε πολύ δυνατή αμερικανική αγορά αυτοκινήτου αρχίζει να χαλαρώνει έπειτα από έξι χρόνια σταθερής ανάπτυξης και ρεκόρ πωλήσεων για τη βιομηχανία το 2015. Τα στελέχη της έχουν προειδοποιήσει για την επιβράδυνση στη ζήτηση για νέα αυτοκίνητα, καθώς για τον ανταγωνισμό στις τιμές που διαρκώς εντείνεται και θα μπορούσε να μειώσει τα κέρδη του δεύτερου εξαμήνου.

Οι πωλήσεις της Ford στις Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν κατά 8% το Σεπτέμβριο, παρά τις μεγάλες εκπτώσεις στη διάρκεια του μήνα, ενώ τα αποθέματά της έχουν διαμορφωθεί αρκετά υψηλότερα από τα επίπεδα που θεωρούνται υγιή για τη βιομηχανία, σύμφωνα με το WardsAuto.com.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, «είπαμε ότι αναμένουμε η συνολική βιομηχανία λιανικής να υποχωρήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους από την ίδια περίοδο πέρυσι», υπενθύμισε η εταιρία σε ανακοίνωσή της. «Συνεχίζουμε να ευθυγραμμίζουμε την παραγωγή για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση», εξήγησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v