Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Harley Davidson: Στα $114,1 εκατ. υποχώρησαν τα κέρδη το γ' τρίμηνο

Βουτιά σε έσοδα και κέρδη εμφάνισε η αμερικανική κατασκευάστρια μοτοσικλετών, η οποία αποφάσισε να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητες το τέταρτο τρίμηνο. Εκτιμά ότι θα δαπανήσει 20-25 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις και κόστη αναδιάρθρωσης.

Harley Davidson: Στα $114,1 εκατ. υποχώρησαν τα κέρδη το γ τρίμηνο

Η Harley Davidson ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου υποχώρησαν λόγω της άτονης ζήτησης που εξακολούθησε να επηρεάζει τα αποτελέσματά της.

Η εταιρία με έδρα στο Μιλγουόκι εμφάνισε κέρδη ύψους 114,1 εκατ. δολαρίων ή 64 cents ανά μετοχή, από 140,3 εκατ. δολάρια ή 69 cents ανά μετοχή το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Τα έσοδα από μοτοσικλέτες και σχετικά προϊόντα υποχώρησαν σε 1,09 δισ. δολάρια από 1,14 δισ. πέρυσι, ενώ τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,27 δισ. δολάρια.

Το μικρό περιθώριο κέρδους εμφάνισε πτώση σε 33,6% από 34,6%, μεταδίδει το MarketWatch.

Οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 64 cents από έσοδα 1,09 δισ. δολαρίων.

Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η εταιρία διευθέτησε μια υπόθεση και συμφώνησε με την αμερικανική κυβέρνηση να πληρώσει πρόστιμο ύψους 15 εκατ. δολαρίων, ενώ τον Ιούλιο σημείωσε πως είχε κρατήσει χρήματα στην άκρη γι' αυτό το σκοπό και δεν ανέμενε ότι θα επηρεαστεί η οικονομική της κατάσταση.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη μειούμενη ανάπτυξη σε ολόκληρη τη βιομηχανία, η Harley Davidson αποφάσισε να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητές της κατά το τέταρτο τρίμηνο και αναμένει να ξοδέψει 20 με 25 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις και κόστη αναδιάρθρωσης.

Για το τέταρτο τρίμηνο προβλέπει πως θα αποστείλει 44.200 με 49.200 μοτοσικλέτες, έναντι 48.149 που απέστειλε πέρυσι το ίδιο διάστημα. Για το σύνολο του έτους, η Harley επανέλαβε πως αναμένει αποστολές μεταξύ 264.000 και 268.000 μοτοσικλετών, το οποίο μπορεί να σημαίνει από 1% μείωση μέχρι 1% αύξηση σε σχέση με πέρυσι, ανάλογα το επίπεδο του εύρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v